Behandelingen

 

Boukje en Dr. Hauschka visagist Karim Sattar

Boukje en Dr. Hauschka visagist Karim Sattar

De Klassieke Dr. Hauschka-behandeling

Ritmische ontspanning tijdens de hele Dr. Hauschkabehandeling:

 • Salievoetenbad + warme thee
 • Voet/onderbeenmassage
 • Arm/handmassage
 • Hoofdhuidmassage
 • Grondige huiddiagnose
 • Dieptereiniging of versteviging
 • Wisselbaden voor het gezicht
 • Gezichtssauna/warme kompressen
 • Masker en/of pakkingen
 • Ritmische penseelmassage
 • Huidconditioners
 • Manuele decolletémassage
 • Warme gezichtsoliepakking
 • Dagverzorging

 

Voetreflex-behandeling

Voetreflex behandeling bij Boukje Abbink.

De voetreflexzone-therapie is een vorm van manuele therapie, waarbij men gebruik maakt van de reflexpunten van de organen op voeten en enkels. Al in het oude China was men bekend met de relfexogene zones van inwendige organen. Voetreflex-behandelingen hebben een ondersteunende werking bij tal van klachten zoals b.v. stress- en burnout verschijnselen. Doordat o.a. de stofwisseling wordt gestimuleerd geeft deze behandeling algehele verlichting van klachten en een ontspannende werking.

Een bezoek aan Schoonheidssalon/Therapeutisch Centrum Boukje Abbink mag geen vervanging zijn van een bezoek aan een arts.Terug naar boven

De Dr. Hauschka-lichaamsbehandeling

Lichaamsbehandeling bij Boukje Abbink.

Tijdens de behandeling van ongeveer anderhalf uur wordt uw hele lichaam gemasseerd. De ritmisch-ademende kwaliteit van de aanraking met vloeiende bewegingen leidt tot een ervaring van bewustwording en geeft energie. Niet manipulerende druk, maar het maken van contact met het weefsel en de stand van de handen, vormen een basis voor deze zorgvuldige behandeling.

De Dr. Hauschka-lichaamsbehandeling versterkt de levenskrachten, bevordert de doorstroming van lymfe en stimuleert daardoor de regeneratie en gezondheid van het lichaam. Aanbevolen wordt de massage enige malen per jaar te ondergaan.Terug naar boven

Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen

De cursussen zijn voor mensen die willen ervaren hoe Reiki werkt. Het aantal deelnemers zal klein zijn, zodat iedereen voldoende aandacht en begeleiding krijgt en er tijd is voor praktische oefening.

Reiki kent verschillende graden:

Het is mijn doel om Reiki over te brengen op een heldere ’geaarde’ manier. Veel mensen willen graag met energie gaan werken, maar deinzen terug voor het zweverige in de alternatieve wereld. Ik bied een cursus aan met theorie en praktijk. U krijgt een naslagwerk mee naar huis, zodat u het geleerde nog eens na kunt lezen.

Wat is Reiki

Het Japanse woord voor universele levensenergie. Rei betekent universeel en Ki betekent energie. Het is een zeer oude vorm van werken met energie door handoplegging en werd door Dr. Usui aan het eind van de 19e eeuw herontdekt. Sinds die tijd is Reiki via Amerika naar Europa ’overgewaaid’. Reiki geneest niet maar zet het lichaam aan tot zelfgenezing. Reiki is geen vervanger van de arts maar een aanvulling.

Wat doet Reiki

Ieder mens wordt geboren met een open energiekanaal. Echter in de loop van een mensenleven loopt men blokkades op door b.v. onverwerkte emoties of trauma’s. Deze blokkades zitten onder andere op energetisch niveau en belemmeren zodoende een vrije energiestroom. Door reiki worden blokkades opgeheven en wordt u opnieuw afgestemd op de universele levensenergie, waardoor sneller de vrije energiestroom weer op gang kan komen. Kwaaltjes kunnen daardoor vlotter genezen en u kunt iedere dag de ’de accu’ weer opladen. Reiki helpt enorm om tot rust te komen, wanneer u last heeft van stress of slapeloosheid. Reiki versterkt je creativiteit en verruimt je bewustzijn, waardoor je zekerder in het leven komt te staan. Reiki is de universele levensenergie die het zelfgenezingsproces van het lichaam en geest ondersteunt. Reiki werkt altijd, ook als je het niet gelooft of het niet begrijpt. Het is er als je het nodig hebt.

Voor wie is Reiki

Reiki is in eerste instantie bedoeld voor u zelf, maar u kunt met Reiki ook andere mensen en zelfs dieren en planten in uw omgeving helpen door ze te ondersteunen met energie. Het geven van een behandeling gaat nooit ten koste van uw eigen energie, omdat u puur en alleen een ’doorgeefluik’ bent. Met elke behandeling die u geeft laadt u zelfs uw eigen energie weer op.

Reiki-energie heeft een gunstig effect op zowel de behandelaar als de ontvanger.

Reikivereniging Cirkel

Cirkel: Collectief In Reiki Kracht en Liefde: Opgericht in 1994 om de levensenergie die Reiki genoemd wordt in alle openheid en zuiverheid uit te dragen en te verspreiden. Ik ben lid van vereniging ’Cirkel’ (lidmaatschapsnummers: M99/0002) die zich tot doel stelt, dat Reiki voor iedereen haalbaar en betaalbaar moet zijn. Bekijk meer informatie op reikicirkel.nl. Er vinden bijeenkomsten plaats en vergaderingen.Terug naar boven

Sinds 2017 ben ik aangesloten als wettelijk verplicht is als praktijk voerend hulpverlener bij een klachtenconsulent, het NIBIG. Dit is vastgelegd in de wet: Kwaliteit, Klachten en Geschillen Gezondheidszorg(WKKGZ) Mijn registratienummer is: 528460.

Bij verhindering minstens 24 uur van tevoren bericht, anders wordt 50% van de behandeling in rekening gebracht.

Een bezoek aan Schoonheidssalon/Therapeutisch Centrum Boukje Abbink mag geen vervanging zijn van een bezoek aan een arts.Terug naar boven